سلامتیسم
گروهی از محققان ایرانی در مطالعه اخیرشان به این نتیجه رسیدند که مصرف سویا میتواند برای بهبودسلامت قلبی-عروقی و متابولیک در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOSS) مفید باشد. این مطالعه توسط محققان مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم در دانشگاه علوم پزشکی اراک و محققان مرکز تحقیقات سلامت بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک در دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام شده و گزارشی از آن در Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism منتشر شده است.
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) بهعنوان علت اصلی (حدود ۷۰۰ درصد) مسائل ناباروری در زنان شناخته میشود و خطر ابتلا به مشکلاتی مثل مقاومت به انسولین را بیشتر میکند. مقاومت به انسولین، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش میدهد.درباره سلامت این افراد این سندرم با سندرم متابولیک مرتبط است که هم در بیماری دیابت و هم در بیماری قلبی نقش دارد. محققان در این مطالعه تصمیم به بررسی این موضوع گرفتند که آیا رژیم غذایی حاوی ایزوفلاونهای سویا میتواند برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) مفید باشد یا خیر. نتایج نهایی به محققان نشان دادند که استفاده از ایزوفلاونهای سویا با کاهش قابل توجه سطح انسولین و نشانگرهای دیگر مرتبط با مقاومت به انسولین همراه است. علاوه بر این، مشخص شد که استفاده از مکملهای حاوی ایزوفلاون سویا، میزان تستوسترون، کلسترول بد خون (LDL) و تریگلیسیرید را در بدن این زنان کاهش میدهد. دکتر عاصمی، از مسئولان این مطالعه سلامت، میگوید: «مطالعه ما نشان داد که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) میتوانند با اضافه کردن سویا به رژیم غذاییشان از فواید ایزوفلاونها بهرهمند شوند».
گروهی از محققان ایرانی در مطالعه اخیرشان به این نتیجه رسیدند که مصرف سویا میتواند برای بهبودسلامت قلبی-عروقی و متابولیک در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOSS) مفید باشد. این مطالعه توسط محققان مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم در دانشگاه علوم پزشکی اراک و محققان مرکز تحقیقات سلامت بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک در دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام شده و گزارشی از آن در Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism منتشر شده است.
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) بهعنوان علت اصلی (حدود ۷۰۰ درصد) مسائل ناباروری در زنان شناخته میشود و خطر ابتلا به مشکلاتی مثل مقاومت به انسولین را بیشتر میکند. مقاومت به انسولین، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش میدهد.درباره سلامت این افراد این سندرم با سندرم متابولیک مرتبط است که هم در بیماری دیابت و هم در بیماری قلبی نقش دارد. محققان در این مطالعه تصمیم به بررسی این موضوع گرفتند که آیا رژیم غذایی حاوی ایزوفلاونهای سویا میتواند برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) مفید باشد یا خیر. نتایج نهایی به محققان نشان دادند که استفاده از ایزوفلاونهای سویا با کاهش قابل توجه سطح انسولین و نشانگرهای دیگر مرتبط با مقاومت به انسولین همراه است. علاوه بر این، مشخص شد که استفاده از مکملهای حاوی ایزوفلاون سویا، میزان تستوسترون، کلسترول بد خون (LDL) و تریگلیسیرید را در بدن این زنان کاهش میدهد. دکتر عاصمی، از مسئولان این مطالعه سلامت، میگوید: «مطالعه ما نشان داد که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) میتوانند با اضافه کردن سویا به رژیم غذاییشان از فواید ایزوفلاونها بهرهمند شوند».