سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی
پیوندها


سلامتیسم 
شاید شنیده باشید که سازمان بهداشت جهانی (WHO) درباره سلامت اعلام کرده است استفاده از  فرآورده‌های گوشتی آماده می‌تواند باعث سرطان شود، اما هنوز هم بعضی افراد هیچ توجهی به این مسئله نمی‌کنند و باز هم این محصولات را می‌خورند. ولی مشکل فقط این فرآورده‌های گوشتی نیستند، چون غذاها و خوراکی‌های دیگری وجود دارند که می‌توانند سرطان‌زا باشند و خطر سرطان را به‌اندازه فرآورده‌های گوشتی افزایش دهند. یکی از این غذاها که برای سلامت ضرر دارد، سیب‌زمینی سرخ‌کرده و  چیپس‌های سیب‌زمینی است. شاید این نکته را ندانید، اما سیب‌زمینی حاوی اسید آمینه‌ای به‌نام آسپاراژین است که در طی فرآیند سرخ شدن، ماده شیمیایی خاصی به‌نام آکریلامید تولید می‌کند. آکریلامید همان ماده‌ای است که در تولید پلاستیک استفاده می‌شود و حتی می‌توانید این ماده را در دود سیگار که بسیار برای سلامت مضر است هم پیدا کنید؛ پس نباید عجیب باشد که متخصصان از این ماده  به‌عنوان نوعی ماده سرطان‌زا نام می‌برند. در واقع، طبق آن‌چه مسئولان سازمان بهداشت جهانی می‌گویند، میزان بالای آکریلامید در غذاها، نگرانی عمده‌ای برای این سازمان ایجاد کرده است. شاید این نگرانی درباره سلامت به دلیل این باشد که مطالعات اخیر نشان می‌دهند بالا رفتن میزان آکریلامید در  خون، با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های پستان، آندومتریال، تخمدان و کلیه مرتبط است. اما سیب‌زمینی تنها غذایی نیست که در دمای زیاد، آکریلامید تولید می‌کند. این ماده شیمیایی در سلامت غلات  پخته‌شده مثل غلات صبحانه و نان تست هم وجود دارد. انجمن سرطان آمریکا اعلام کرده است که هنوز هم معلوم نیست که خوردن این غذاها واقعا باعث سرطان می‌شود یا نه؛ اما با این‌حال می‌گویند که اگر می‌خواهید مصرف آکریلامید را کاهش دهید، باید کمتر از غلات صبحانه و نان تست استفاده کنید. 
  • ۹۵/۱۲/۲۳
  • سلامت و سبک زندگی

سلامت