سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی
پیوندها

۶۹ مطلب در اسفند ۱۳۹۵ ثبت شده است


سلامتیسم 
انتخاب عسل به‌جای قند و شکر، باعث افزایش تدریجی سطح قند خون  وافزایش سلامت می‌شود که در  نهایت به کنترل سطح گرسنگی کمک می‌کند. ضمنا خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی و تسکین‌دهنده عسل را نباید فراموش کرد. اما این چند مورد تمام فواید عسل را نشان نمی‌دهند. 
سازمان بهداشت جهانی (WHO) عسل را به‌عنوان نوعی درمانگر طبیعی توصیه می‌کند که می‌تواند سرفه را تسکین دهد و سلامت افراد را افزایش دهد. ضمنا در یکی از مطالعات ۲۰۰۷۷ دانشکده پزشکی ایالت پن  مشخص شد که مصرف عسل، سرفه‌های شبانه را کاهش می‌دهد و کیفیت خواب را در بین کودکانی که مبتلا به عفونت تنفسی فوقانی هستند، بهبود می‌بخشد. بر اساس یکی از گزارش‌های BMJ، خاصیت دیگر عسل این است که می‌تواند در درمان سوزش سر معده و سلامت معده موثر باشد. محققان  معتقدند که دلیل این مسئله، ویسکوزیته عسل است که ناحیه بالای معده را پوشش می‌دهد و از افزایش و بالا آمدن سطح اسید معده جلوگیری می‌کند. عسل حاوی پروتئین defensin-۱ است که توانایی خوبی برای از بین بردن باکتری‌ها دارد و افزایش سلامت را در پی دارد. به همین دلیل است که می‌توان از  عسل‌های طبیعی به‌عنوان عامل موضعی برای درمان زخم‌ها استفاده کرد. البته باید دقت داشت که نمی‌توان از عسل به‌جای روش‌های درمانی تجویزشده استفاده کرد.
  • سلامت و سبک زندگی
  • ۰
  • ۰


سلامتیسم 
زنانی که به میان‌سالی می‌رسند، تغییرات قابل پیش‌بینی‌ای مثل یائسگی را تجربه می‌کنند، اما ممکن است به‌طور ناگهانی با بیماری‌های جدی نیز مواجه شوند. تشخیص دیابت نوع ۲، سرطان یا پوکی استخوان، فقط چند مورد از بیماری‌هایی هستند که در طول دوران میان‌سالی یا بعد از میان‌سالی برای زنان اتفاق می‌افتند. همین مشکلات یا نگرانی‌ها درباره حفظ سلامت می‌توانند عامل محرکی برای  افسردگی و اختلال اضطرابی باشند که یکی از مشخصه‌های بحران میان‌سالی است. اگرچه محققان هنوز در تلاش هستند تا ببینند که چطور احساسات ناشی از بحران میان‌سالی روی سلامت جسمی زنان تاثیر  می‌گذارد، اما امروزه به این نتایج مشخصی رسیده‌اند. این مطالعات نشان می‌دهند که بعضی از زنان وقتی سعی می‌کنند تا بحران میان‌سالی مقابله کنند، به اختلال سلامت غذا خوردن مبتلا می‌شوند.البته  مشکلات دیگری نیز در زندگی وجود دارند که می‌توانند بحران میان‌سالی را تشدید کنند که در ادامه با تعدادی از آن‌ها آشنا می‌شوید: رفتن فرزندان از خانه. مرگ دوستان یا همسر یا عزیزان. مراقبت کردن از سالمندان. از دست دادن شغل یا بازنشسته شدن. دیدن نشانه‌های فرسوده شدن بدن و از دست دادن سلامت جسمی.
  • سلامت و سبک زندگی


سلامتیسم
محققان سلامت دانشگاه کالیفرنیا در یکی از مطالعات اخیرشان به نتایج تازه‌ای درباره تاثیر یکی از داروهای آلرژی دست پیدا کردند. براساس گزارشی که در نشست سالانه  American Academy of Neurology در ونکوور کانادا ارائه شده است، داروی آنتی‌هیستامین می‌تواند نقش جدیدی ایفا کند: برگرداندن ضعف و کاهش بینایی خاصی که گاهی اوقات بر اثر بیماری ام‌اس به وجود می‌آید دکتر آری گرین، مسئول این مطالعه، می‌گوید: «در حالی که بهبود بینایی و سلامت بینایی در این افراد نسبتا کم به  نظر می‌رسد، اما این مطالعه امیدبخش است چون برای اولین بار است که احتمال بازگشتن آسیب‌های بینایی ناشی از بیماری ام‌اس با مصرف یک دارو مطرح می‌شود».
 او اضافه می‌کند که یافته‌های‌شان در سطح اولیه است، اما این مطالعه چارچوبی را برای مطالعات آینده در زمینه بازیابی ام‌اس فراهم می‌کند. یکی از متخصصان درباره این مطالعه درباره سلامت می‌گوید که نتایج  واقعا شگفت‌انگیز هستند. به نظر او اگرچه این یک مطالعه کوچک است و انجام دادن تحقیقات بیشتر واقعا ضروری به نظر می‌رسد، اما این یافته‌ها واقعا راه جدید و شگفت‌انگیزی برای درمان این مشکل فراهم می‌کنند.
  • سلامت و سبک زندگی
  • ۰
  • ۰


سلامتیسم
 زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز و سیب‌زمینی سرخ‌کرده! آمارها نشان می‌دهند که درصد کمی از مردان در طول روز، به اندازه کافی از سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده می‌کنند و سلامت شما را به خطر می اندازند. این درحالی است که پزشکان به مردان توصیه می‌کنند تا هر روز ۴ تا ۵۵ وعده مصرفی، میوه و سبزی بخورند. درواقع، این کار برای سلامت قلبی آنان ضروری است. این کار، شانس مواجه شدن با سکته  مغزی، ابتلا به سرطان و مشکلات گوارشی را کاهش می‌دهد. حتی به مردان کمک می‌کند تا سطح قند خون خودشان را در وضعیت عادی حفظ کنند. برخلاف این توصیه‌های مهم،‌ بیشتر مردان تمایل دارند که از گوشت قرمز، فرآورده‌های گوشتی، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، یا فست‌فودها استفاده کنند. حتی برخی از آنان، هر روز همین مواد غذایی را می‌خورند. رفتارهای پُرخطر بعضی از مردان تمایل دارند که سیگار بکشند، خیلی سریع رانندگی کنند یا انواع هیجانات همراه با ریسک را تجربه کنند. آمارها نشان می‌دهند که مردان خیلی بیشتر از زنان به انجام دادن چنین کارهایی تمایل دارند و این یعنی خطر های مهم برای سلامتآنها. شاید این رفتارها واقعا هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده باشند، ‌اما مطمئن باشید که برای سلامت مضر هستند. بنابراین، گاهی اوقات بهتر است که به عواقب انتخاب‌های خودتان فکر کنید.
  • سلامت و سبک زندگی


سلامتیسم 
یخ‌ها برای خنک کردن نوشیدنی‌ها هستند، نه برای جویدن و از بین بردن سلامت دندان شاید شگفت‌زده  شوید اگر بشنوید که به باور بسیاری از افراد، جویدن یخ واقعا برای دندان‌ها مفید است! درواقع، این افراد استدلال می‌کنند که یخ‌ها از آب تهیه شده‌اند و حاوی هیچ ماده قندی یا افزودنی دیگری هم نیستند. با این‌حال،‌ واقعیت دقیقا خلاف چنین تصوراتی را ثابت می‌کند، چون جویدن چیزهای سفت و سخت می‌تواندسلامت دندان‌ها را شدیدا در معرض آسیب‌پذیری قرار بدهد و به مینای دندان آسیب برساند. بنابراین، این  عادت را حتما کنار بگذارید و از خود آب لذت ببرید، نه از یخ‌ها. قهوه همیشه برای شما خوب نیست! در حالت طبیعی،‌ قهوه و چای می‌توانند انتخاب‌های سلامت به‌عنوان نوشیدنی باشند. با این‌حال، بسیاری از  افراد عادت کرده‌اند که همیشه از قندها و خوراکی‌های شیرین همراه با این نوشیدنی‌ها استفاده کنند و توانایی مقاومت در مقابل قندها را ندارند. به‌علاوه، یکی از ویژگی‌های چای و قهوه کافئین‌دار، این است که می‌تواند دهان را خشک کند. بنابراین، زیاده‌روی در مصرف چای و قهوه ممکن است که به دندان‌ها آسیب برساند. برای جلوگیری از این مشکل، حتما برای سلامت دندان های خود بعد از مصرف این نوشیدنی‌ها مقداری آب بنوشید و مصرف قندها همراه با آن‌ها را به حداقل برسانید.
  • سلامت و سبک زندگی

سلامتیسم 

همه می‌دانند که زیاده‌روی در مصرف انواع مواد غذایی حاوی قند می‌تواند به پوسیدگی دندان‌ها منجر شود و سلامت دندان ها را به خطر بیندازد، ‌اما تعداد کمی از افراد می‌دانند که چنین اتفاقی دقیقا چطور پیش می‌رود. درواقع، خود قندها به سلامت دندان‌ها آسیب نمی‌رسانند، بلکه زنجیره‌ای از اتفاقات بعد از  مصرف این مواد غذایی باعث پوسیدگی دندان می‌شوند. محققان باور دارند که داشتن آگاهی بیشتر درباره نحوه عملکرد قندها در دهان، ما را وادار می‌کند به این‌که بیشتر مراقب سلامت دهان و دندان خودمان باشیم. براساس گزارش موسسه ملی تحقیقات دندان و فک و صورت (NICDRR)، صدها باکتری در دهان ما وجود دارند و بسیاری از آن‌ها برای اکوسیستم دهان انسان‌ها مفید هستند. با این‌حال، باکتری‌های مضر برای دهان و دندان دقیقا از قندهای مصرفی برای تولید اسیدهای مخرب استفاده می‌کنند. این اسیدها، مینای دندان را از بین می‌برند و درنتیجه لایه محافظتی دندان‌ها را نابود می‌سازند. بنابراین، پوسیدگی‌ها همان عفونت‌های باکتریایی هستند که به‌واسطه فعالیت اسیدهای مخرب ایجاد می‌شوند و درنهایت می‌توانند دندان‌ها را سوراخ کنند. پوسیدگی دندان‌ها، در صورت عدم درمان، می‌تواند از لایه مینای دندان هم عبور کند و به لایه‌های عمیق‌تر برسد. خود این وضعیت هم به دندان‌درد و حتی از دست دادن دندان‌ها منجر می‌گردد. از این رو، توصیه می‌شود که حتما پس از خوردن خوراکی‌های شیرین، دندان‌های خود را مسواک بزنید تا دندان سلامت داشته باشد، آدامس بدون قند بجوید یا حداقل، یک لیوان آب ساده در دهان خود بچرخانید.
  • سلامت و سبک زندگی


سلامتیسم
 یکى از بزرگ‌ترین لذت‌هاى زن بودن، مادر شدن است اما این لذت، نگرانى‌ها و ترس‌هاى خودش را هم برایسلامت دارد. مثلا اینکه آیا مى‌توان در زمان باردارى به دندان‌پزشک مراجعه کرد؟ در سال ٢٠١٣٣ انجمن آمریکایى زنان و زایمان، اعلام کرد که بررسى مرتب سلامت دندان‌ها در دوران باردارى ضرورى است و بى‌حسى موضعى، پر کردن سطحى، عصب‌کشى و حتى عکس‌بردارى با اشعه xx خطرى ندارد. براساس اطلاعات جدید، استفاده از دستگاه‌هاى اشعه x دیجیتال، نسبت به دستگاه‌هاى معمولى، تا ٩٠ درصد اشعه کمترى تولید مى‌کنند. با مراقبت از دهان و دندان در دوران باردارى، مى‌توان از بروز بسیارى از مشکلات و پیچیدگى‌هاى مربوط به باردارى و زایمان جلوگیرى کرد. البته بهتر است در صورت اورژانسى نبودن مشکل دندان، در سه ماهه اول باردارى به دندان‌پزشک مراجعه نکنید و فقط از پزشکتان بخواهید مشکلات دندان‌هایتان را اولویت بندى کند.  توجه به سلامت لثه نیز از دیگر مراقبت‌هاى دوران باردارى  است. زیرا بر اثر تغییرات هورمونى، لثه‌ها بیشتر در معرض التهاب و بیمارى‌هاى لثه و حتى خونریزى قرار مى‌گیرند. طبق بررسى‌هاى آکادمى آسیب شناسى لثه در آمریکا، بین التهاب مزمن لثه در مادر و تولد نوزادان نارس و کم‌وزن رابطه‌اى وجود دارد. درنتیجه مراجعه به دندان‌پزشک، در طول دوران باردارى مى‌تواند از بروز بسیارى از خطرات احتمالى براى جنین جلوگیرى کند.
  • سلامت و سبک زندگی

سلامتیسم

جالب است بدانید که شکلات در بین مردم جهان برای سلامت خیلی محبوب است، و مردم کشوری مثل ایالات متحد آمریکا، سالانه به‌ازای هر نفر، ۵.۴۴۴ کیلوگرم شکلات مصرف می‌کنند. شکلات‌ها از کاکائو تهیه می‌شوند که حاوی تریپتوفان هستند، ماد‌ه شیمیایی خاصی در سلامت مغز که باعث ترشح بیشتر  هورمون سروتونین می‌شود که احساس آرامش ایجاد می‌کند. ضمن این‌که به‌همان میزان می‌تواند تئوبرومین ایجاد کند که اثر محرک دارد. در واقع، سروتونین و تئوبرومین، دو ماد‌ه‌ای هستند که می‌توانند در عین تاثیر آرام‌بخشی، باعث احساس شادی و افزایش انرژی مطلوبی شوند. به نظر متخصصان، خوردن منظم شکلات می‌تواند به کاهش بیماری‌های قلبی-عروقی و خطر سکته مغزی کمک زیادی کند و سلامت شما را افزایش دهد. اما چرا؟! چون شکلات‌ها حاوی فلاونوئید زیادی هستند که مواد مغذی گیاهی مهمی محسوب می‌شوند. در واقع، فلاونوئیدهای اصلی شکلات‌ها را فلاونول‌ها تشکیل می‌دهند که دارای توانایی‌های آنتی‌اکسیدانی هستند. ضمن این‌که اپی‌کتیچین، از بخش‌های خاص فلاونول در شکلات است که نقش مثبتی در بهبود بخشیدن به وضعیت جریان خون دارد. اما این را هم به یاد داشته باشید که عموما هرچه شکلات‌ها بیشتر فرآوری‌شده باشند، دارای فلاونول کمتری هستند. از مزایای مهم دیگر فلاونول‌ها می‌توان به این نکته اشاره کرد که پتانسیل مثبتی در تقویت توانایی‌های فکری کسانی دارند که مبتلا به اختلال شناختی خفیف هستند. 
  • سلامت و سبک زندگی


سلامتیسم 
شاید شنیده باشید که سازمان بهداشت جهانی (WHO) درباره سلامت اعلام کرده است استفاده از  فرآورده‌های گوشتی آماده می‌تواند باعث سرطان شود، اما هنوز هم بعضی افراد هیچ توجهی به این مسئله نمی‌کنند و باز هم این محصولات را می‌خورند. ولی مشکل فقط این فرآورده‌های گوشتی نیستند، چون غذاها و خوراکی‌های دیگری وجود دارند که می‌توانند سرطان‌زا باشند و خطر سرطان را به‌اندازه فرآورده‌های گوشتی افزایش دهند. یکی از این غذاها که برای سلامت ضرر دارد، سیب‌زمینی سرخ‌کرده و  چیپس‌های سیب‌زمینی است. شاید این نکته را ندانید، اما سیب‌زمینی حاوی اسید آمینه‌ای به‌نام آسپاراژین است که در طی فرآیند سرخ شدن، ماده شیمیایی خاصی به‌نام آکریلامید تولید می‌کند. آکریلامید همان ماده‌ای است که در تولید پلاستیک استفاده می‌شود و حتی می‌توانید این ماده را در دود سیگار که بسیار برای سلامت مضر است هم پیدا کنید؛ پس نباید عجیب باشد که متخصصان از این ماده  به‌عنوان نوعی ماده سرطان‌زا نام می‌برند. در واقع، طبق آن‌چه مسئولان سازمان بهداشت جهانی می‌گویند، میزان بالای آکریلامید در غذاها، نگرانی عمده‌ای برای این سازمان ایجاد کرده است. شاید این نگرانی درباره سلامت به دلیل این باشد که مطالعات اخیر نشان می‌دهند بالا رفتن میزان آکریلامید در  خون، با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های پستان، آندومتریال، تخمدان و کلیه مرتبط است. اما سیب‌زمینی تنها غذایی نیست که در دمای زیاد، آکریلامید تولید می‌کند. این ماده شیمیایی در سلامت غلات  پخته‌شده مثل غلات صبحانه و نان تست هم وجود دارد. انجمن سرطان آمریکا اعلام کرده است که هنوز هم معلوم نیست که خوردن این غذاها واقعا باعث سرطان می‌شود یا نه؛ اما با این‌حال می‌گویند که اگر می‌خواهید مصرف آکریلامید را کاهش دهید، باید کمتر از غلات صبحانه و نان تست استفاده کنید. 
  • سلامت و سبک زندگی


سلامتیسم 
محققان دانشگاه جان هاپکینز در مطالعه اخیرشان به این نتیجه رسیدند که نوشیدن یک فنجان چای در روز می‌تواند برای سلامت قلب خوب باشد. این مطالعه نشان می‌دهد که احتمال بروز حمله قلبی یا حوادث قلبی-عروق دیگر در میان افرادی که یک فنجان چای در روز می‌نوشند، ۳۵۵ درصد کمتر از افراد دیگر است. براساس گزارش این مطالعه سلامت که در انجمن قلب آمریکا ارائه شده است، تجمع کلسیم در عروق  کرونر قلب افرادی که چای می‌نوشند، کمتر از دیگران اتفاق می‌افتد و این نکته خیلی مهم است. رسوبات ناشی از کلسیم با مشکلات مهمی مثل بیماری قلبی و سکته همراه می‌شود و سلامت فرد را تهدید  می‌کند. محققان می‌گویند که نمی‌توان دقیقا گفت که چرا چای می‌تواند تا این حد موثر باشد، اما متخصصان این حوزه معتقدند که نوعی مواد شیمیایی گیاهی به‌نام فلاونوئید در چای وجود دارند که می‌توانند تاثیر حفاظت‌کننده آن را برای قلب روشن کنند. با این‌حال محققان اضافه می‌کنند که این فقط یک مطالعه سلامت مشاهده‌ای است و ما نمی‌توانیم با اطمینان کامل بگوییم که آیا دقیقا نوشیدن چای این تاثیر مثبت را ایجاد می‌کند یا سبک زندگی سالم این افراد در سلامت قلبی‌شان موثر است.
  • سلامت و سبک زندگی